Husgrupper

image

Eftersom vi prioriterar gemenskap så träffas vi också i hemmen en kväll i veckan i så kallade husgrupper. Ett tillfälle för djupare gemenskap då vi kan dela känslor och tankar som det inte blir naturligt att dela i ett större sammanhang. I husgrupperna ligger betoningen på enkelhet och öppenhet. Vi fikar, samtalar, ber tillsammans och ibland sjunger vi också lovsång i husgrupperna.

"Varje dag var de endräktigt tillsammans i templet, och i hemmen bröt de bröd och höll måltid med varandra i jublande, innerlig glädje."
-Apostlagärningarna 2:46

Vi kan läsa i Bibeln att dom första kristna församlingarna förutom att mötas i större samling också möttes i hemmen och bröt brödet vilket betyder att dom delade måltid och påminde sig om vad Jesus hade gjort. Gemenskap är alltså helt klart en viktig del av vår tro.

Storhusgrupp
En gång i månaden träffas alla husgrupper tillsammans på det vi kallar storhusgrupp. Då umgås vi alla kring en måltid varefter vi samlas i mindre undervisningsgrupper. I dessa samtalar vi om ett visst tema, det kan handla om alltifrån Vineyards värderingar, till specifika delar i bibeln.

Oavsett om du är en sökare, tvivlare, längtar efter kristen gemenskap eller kanske bara är nyfiken så är du välkommen att besöka en husgrupp. Kontakta oss så hjälper vi dig.

UA-31526567-1