Gudstjänst

[pullquote_right] ”Ty där två eller tre är samlade i mitt namn, där är jag mitt ibland dem.” (Matteus 18:20) [/pullquote_right]
Vi som församling kommer tillsammans regelbundet för att fira det som kallas ”Gudstjänst”. Det innebär att vi avskiljer tid för att vara tillsammans med Gud och med varandra och vi tror att Gud är mitt i bland oss när vi samlas i Hans namn. I Bibeln kan vi läsa vad Gud själv har sagt:

Gudstjänst kan firas på många sätt och i Norrköping Vineyard gör vi såhär:

Varje söndag SE KALENDER möts vi i Immanuelkyrkans församlingsvåning en trappa ner  kl 15:00.

1. Gemenskap

Vi inleder med fika. Gemenskap är något vi prioriterar och fika är ett bra sätt att umgås tycker vi.

2. Lovsång & Tillbedjan

Efter fikat har vi en stund då vi tillber vi Gud. Sång och musik är ett av våra tydligaste uttryck för tillbedjan. Vi sjunger direkt till Gud och ibland om Gud för att påminna oss om vem Gud är och vad Gud har gjort för oss. Musikstilen varierar från rock till akustiskt. Lovsång handlar om att vända sig från sitt eget och rikta sig till Gud och lovsång är något vi prioriterar.

3. Undervisning

Efter lovsången är det undervisning. Den sker med Bibeln som grund och inspiration och det är viktigt att undervisningen är sund och varierad. Undervisning är också något vi prioriterar.

4. Förbön och betjänande

Efter undervisningen ges tid för att få förbön om man vill och känner behov. Jesus har kallat oss till att tjäna varandra och ett sätt är att be för varandra. Ibland har någon ont eller är sjuk och då ber vi om helande. Ibland står någon i en svår livssituation och då ber vi om kraft, tröst eller att praktiska saker ska lösa sig med Guds hjälp. Ibland längtar någon efter att få uppleva mer av Guds närvaro och då ber vi om det. Vi tror som sagt att Gud är mitt i bland oss och självklart längtar Han efter att vidröra våra liv. Han älskar oss människor.

 

UA-31526567-1