Guds rikes teologi och praxis

Vineyard har överlåtit sig till att hålla Gudsrikets teologi och praxis centralt.
Gudsrikets rötter kommer från de hebreiska profeternas vision om det framtida Gudsriket och uppfylls med Jesus från Nasaret. Vårt uppdrag är att proklamera de goda nyheterna om kungariket som både närvarande och kommande genom ord och gärningar.Vineyard är en rörelse med centrum i en förnyad förståelse av Guds rikes roll i den bibliska tanken. Vi ser Guds rike som övergripande och integrerande tema i Bibeln.

Sedan rörelsens början har Vineyard upplevt sin kallelse att förkunna Guds rike och att vittna om rikets gärningar genom helande (fysiskt, emotionellt och socialt), genom att skapa rättvisa och befrielse för de som hålls fångna av ondskan. Eftersom Guds rike är det framtida totala Gudsregerandet, som nu brutit in i historien genom Jesu liv och tjänst, är vi en ”framåtlutande” rörelse med betoning på ständig förändring och förvandling av världen, i kärlek genom kyrkan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

UA-31526567-1